ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.01.0004
Bilimsel isim :
Prunus armeniaca
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 52 36 65
Enerji kJ 219 152 274
Su g 83,39 81,65 85,28
Kül g 0,37 0,29 0,48
Protein g 0,57 0,39 0,79
Azot g 0,09 0,06 0,13
Yağ, toplam g 0,15 0,11 0,19
Karbonhidrat g 12,07 10,20 13,83
Lif, toplam diyet g 3,45 2,74 3,65
Lif, suda çözünür g 0,23 0,19 0,28
Lif, suda çözünmeyen g 3,22 2,55 3,43
Sakaroz g 0,38 0,00 1,14
Glukoz g 2,70 2,01 3,70
Fruktoz g 5,45 3,59 6,97
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Sorbitol g 8,00 0,00 14,44
D-mannitol g 0,00 0,00 0,00
Ksilitol g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 13 8 21
Demir, Fe mg 0,28 0,08 0,52
Fosfor, P mg 10 7 14
Kalsiyum, Ca mg 7 3 11
Magnezyum, Mg mg 7 6 9
Potasyum, K mg 122 92 160
Sodyum, Na mg 5 3 8
Çinko, Zn mg 0,13 0,05 0,27
C vitamini mg 4,8 4,0 5,6
L-askorbik asit mg 3,7 1,0 5,6
Tiamin mg 0,011 0,006 0,019
Riboflavin mg 0,014 0,011 0,021
Niasin mg 0,319 0,272 0,517
B-6 vitamini, toplam mg 0,019 0,012 0,033
A vitamini RE 10 5 23
Beta-karoten µg 116 55 276
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 27 16 33
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.