ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.01.0005
Bilimsel isim :
Persea americana Miller
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 143 103 182
Enerji kJ 597 432 761
Su g 72,52 71,48 73,57
Kül g 1,33 0,98 1,67
Protein g 0,61 0,56 0,65
Azot g 0,10 0,09 0,10
Yağ, toplam g 11,48 5,41 17,56
Karbonhidrat g 4,36 2,05 6,66
Lif, toplam diyet g 9,70 6,67 12,73
Lif, suda çözünür g 0,33 0,20 0,46
Lif, suda çözünmeyen g 9,37 6,47 12,27
Sakaroz g 0,02 0,00 0,04
Glukoz g 0,39 0,36 0,43
Fruktoz g 0,13 0,11 0,14
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,61 0,00 1,21
Tuz mg 16 16 16
Demir, Fe mg 0,14 0,14 0,14
Fosfor, P mg 43 43 43
Kalsiyum, Ca mg 10 10 10
Magnezyum, Mg mg 31 31 31
Potasyum, K mg 370 370 370
Sodyum, Na mg 7 7 7
Çinko, Zn mg 0,36 0,36 0,36
C vitamini mg 8,5 8,4 8,6
L-askorbik asit mg 8,2 7,9 8,4
Tiamin mg 0,059 0,057 0,062
Riboflavin mg 0,128 0,122 0,134
Niasin mg 1,120 1,026 1,213
B-6 vitamini, toplam mg 0,211 0,203 0,220
A vitamini RE 5 5 5
Beta-karoten µg 61 61 61
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 46 35 57
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.