ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.02.0001
Bilimsel isim :
Lycopersicon esculentum
Yöresel isim :
Domates kurusu, Çarpana (Güneydoğu Anadolu)
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 210 206 219
Enerji kJ 880 862 915
Su g 26,30 24,70 27,05
Kül g 10,99 10,26 12,08
Protein g 11,31 10,25 12,31
Azot g 1,81 1,64 1,97
Yağ, toplam g 0,53 0,37 0,73
Karbonhidrat g 29,22 27,64 30,73
Lif, toplam diyet g 21,65 19,67 22,69
Lif, suda çözünür g 4,08 2,45 5,19
Lif, suda çözünmeyen g 17,57 15,46 20,13
Sakaroz g 0,04 0,00 0,23
Glukoz g 5,04 3,95 5,88
Fruktoz g 8,58 7,54 9,18
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 5311 4929 5615
Demir, Fe mg 6,46 4,88 7,67
Fosfor, P mg 317 278 334
Kalsiyum, Ca mg 143 103 164
Magnezyum, Mg mg 177 149 202
Potasyum, K mg 3416 2887 3643
Sodyum, Na mg 2124 1972 2246
Çinko, Zn mg 1,97 1,72 2,14
Selenyum, Se µg 5,6 3,2 9,0
C vitamini mg 32,6 26,3 38,7
L-askorbik asit mg 32,6 26,3 38,7
A vitamini RE 112 99 120
Beta-karoten µg 1340 1190 1437
Likopen µg 48644 42793 53988
Lutein µg 124 111 138
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.