ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.01.0013
Bilimsel isim :
Morus alba
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 63 52 75
Enerji kJ 263 217 316
Su g 83,06 80,84 86,08
Kül g 0,74 0,59 0,92
Protein g 0,56 0,18 0,80
Azot g 0,09 0,03 0,13
Yağ, toplam g 0,49 0,22 0,84
Karbonhidrat g 12,99 10,87 16,32
Lif, toplam diyet g 2,16 0,94 4,94
Lif, suda çözünür g 0,40 0,00 0,74
Lif, suda çözünmeyen g 1,76 0,82 4,94
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 4,31 0,32 6,80
Fruktoz g 4,54 3,43 5,35
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 6 2 12
Demir, Fe mg 1,05 0,31 1,57
Fosfor, P mg 35 22 47
Kalsiyum, Ca mg 84 50 136
Magnezyum, Mg mg 27 17 39
Potasyum, K mg 221 136 304
Sodyum, Na mg 2 1 5
Çinko, Zn mg 0,23 0,08 0,34
C vitamini mg 12,3 4,9 23,3
L-askorbik asit mg 10,9 1,7 22,6
Tiamin mg 0,022 0,016 0,032
Riboflavin mg 0,050 0,039 0,078
Niasin mg 0,505 0,349 0,587
B-6 vitamini, toplam mg 0,052 0,014 0,107
A vitamini RE 4 2 7
Beta-karoten µg 51 27 84
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 31 7 64
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.