ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.01.0064
Bilimsel isim :
Malus communis
Yöresel isim :
Fuji
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 56 49 75
Enerji kJ 235 203 312
Su g 84,47 80,55 86,34
Kül g 0,38 0,30 0,52
Protein g 0,35 0,00 0,63
Azot g 0,06 0,00 0,10
Yağ, toplam g 0,58 0,48 0,77
Karbonhidrat g 12,41 10,34 15,90
Lif, toplam diyet g 1,81 1,13 2,25
Lif, suda çözünür g 0,48 0,10 0,84
Lif, suda çözünmeyen g 1,33 0,99 1,91
Sakaroz g 1,53 0,82 2,58
Glukoz g 2,12 0,92 3,64
Fruktoz g 4,18 2,62 5,89
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Sorbitol g 2,39 0,28 5,90
D-mannitol g 0,00 0,00 0,00
Ksilitol g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 8 1 15
Demir, Fe mg 0,18 0,09 0,29
Fosfor, P mg 14 6 30
Kalsiyum, Ca mg 14 5 26
Magnezyum, Mg mg 8 5 9
Potasyum, K mg 141 77 233
Sodyum, Na mg 3 0 6
Çinko, Zn mg 0,11 0,00 0,44
C vitamini mg 7,3 4,3 15,6
L-askorbik asit mg 5,3 1,2 15,6
Tiamin mg 0,014 0,009 0,027
Riboflavin mg 0,014 0,010 0,020
Niasin mg 0,188 0,126 0,243
B-6 vitamini, toplam mg 0,036 0,006 0,076
A vitamini RE 6 2 11
Beta-karoten µg 68 21 136
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 20 11 40
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.