ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.02.0006
Bilimsel isim :
Prunus domestica L.
Yöresel isim :
Mürdüm eriği kurusu
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 268 240 292
Enerji kJ 1121 1005 1222
Su g 22,64 17,96 28,70
Kül g 5,38 1,94 6,95
Protein g 2,51 1,81 3,19
Azot g 0,40 0,29 0,51
Yağ, toplam g 0,88 0,22 3,01
Karbonhidrat g 56,40 48,09 62,40
Lif, toplam diyet g 12,18 5,00 16,81
Lif, suda çözünür g 3,54 2,10 4,51
Lif, suda çözünmeyen g 8,64 2,91 13,06
Sakaroz g 0,99 0,00 5,80
Glukoz g 16,02 9,26 19,42
Fruktoz g 9,27 4,35 21,27
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 24 5 86
Demir, Fe mg 3,01 2,13 4,08
Fosfor, P mg 96 79 134
Kalsiyum, Ca mg 104 78 127
Magnezyum, Mg mg 52 46 65
Potasyum, K mg 1132 977 1435
Sodyum, Na mg 9 2 34
Çinko, Zn mg 0,95 0,55 2,30
Selenyum, Se µg 1,2 0,0 2,5
Tiamin mg 0,003 0,002 0,003
Riboflavin mg 0,045 0,035 0,054
Niasin mg 0,782 0,763 0,788
B-6 vitamini, toplam mg 0,090 0,060 0,114
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.