ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.01.0019
Bilimsel isim :
Viburnum opulus L.
Yöresel isim :
Gilaburi, Gelebor, Girabolu, Gilabada, Gildar, Giligili, Gillabe, Kirabolu
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 37 29 46
Enerji kJ 156 123 192
Su g 89,19 88,22 90,21
Kül g 0,46 0,32 0,66
Protein g 0,43 0,00 0,91
Azot g 0,07 0,00 0,15
Yağ, toplam g 0,09 0,00 0,18
Karbonhidrat g 7,53 3,99 11,46
Lif, toplam diyet g 4,58 4,34 5,04
Lif, suda çözünür g 1,66 1,51 1,88
Lif, suda çözünmeyen g 2,92 2,77 3,16
Sakaroz g 0,27 0,00 1,57
Glukoz g 2,19 1,52 3,17
Fruktoz g 2,64 1,45 4,55
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 7 1 15
Demir, Fe mg 0,67 0,22 1,55
Fosfor, P mg 7 3 15
Kalsiyum, Ca mg 14 9 24
Magnezyum, Mg mg 8 4 11
Potasyum, K mg 161 121 228
Sodyum, Na mg 3 0 6
Çinko, Zn mg 0,11 0,02 0,25
C vitamini mg 46,0 15,6 64,2
L-askorbik asit mg 45,8 15,6 64,2
Tiamin mg 0,007 0,000 0,018
Riboflavin mg 0,013 0,010 0,020
Niasin mg 0,305 0,182 0,624
B-6 vitamini, toplam mg 0,056 0,033 0,097
A vitamini RE 11 3 24
Beta-karoten µg 127 40 286
Likopen µg 113 0 344
Lutein µg 45 23 95
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.