ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.01.0021
Bilimsel isim :
Citrus paradisi Macf.
Yöresel isim :
Kanlı greyfurt
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 40 36 45
Enerji kJ 167 151 188
Su g 89,30 88,13 90,44
Kül g 0,26 0,25 0,27
Protein g 0,22 0,00 0,36
Azot g 0,04 0,00 0,06
Yağ, toplam g 0,20 0,07 0,28
Karbonhidrat g 8,60 7,54 9,46
Lif, toplam diyet g 1,42 1,22 1,53
Lif, suda çözünür g 0,26 0,15 0,38
Lif, suda çözünmeyen g 1,16 0,95 1,38
Sakaroz g 0,66 0,00 1,95
Glukoz g 1,23 0,33 2,34
Fruktoz g 1,22 0,13 2,43
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 8 7 9
Demir, Fe mg 0,14 0,09 0,19
Fosfor, P mg 16 11 21
Kalsiyum, Ca mg 30 29 32
Magnezyum, Mg mg 10 7 14
Potasyum, K mg 127 86 172
Sodyum, Na mg 3 3 4
Çinko, Zn mg 0,09 0,05 0,13
C vitamini mg 36,9 29,3 40,9
L-askorbik asit mg 35,8 29,3 40,9
Tiamin mg 0,026 0,022 0,032
Riboflavin mg 0,018 0,016 0,019
Niasin mg 0,276 0,246 0,303
B-6 vitamini, toplam mg 0,053 0,010 0,109
A vitamini RE 65 54 76
Beta-karoten µg 781 651 911
Likopen µg 1209 386 2031
Lutein µg 15 13 16
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.