ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0019
Bilimsel isim :
Daucus carota
Yöresel isim :
Mor havuç, Şalgam havucu, Antosiyaninli havuç
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 42 41 43
Enerji kJ 175 171 179
Su g 87,66 87,29 88,02
Kül g 0,84 0,76 0,92
Protein g 0,87 0,75 1,00
Azot g 0,14 0,12 0,16
Yağ, toplam g 0,14 0,12 0,16
Karbonhidrat g 8,01 8,00 8,02
Lif, toplam diyet g 2,48 2,35 2,61
Lif, suda çözünür g 0,90 0,84 0,97
Lif, suda çözünmeyen g 1,58 1,51 1,65
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 1,85 1,85 1,85
Fruktoz g 0,14 0,14 0,14
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 206 196 215
Demir, Fe mg 0,26 0,24 0,28
Fosfor, P mg 29 21 38
Kalsiyum, Ca mg 33 31 35
Magnezyum, Mg mg 17 17 18
Potasyum, K mg 256 240 273
Sodyum, Na mg 82 78 86
Çinko, Zn mg 0,15 0,14 0,17
Tiamin mg 0,029 0,026 0,032
Riboflavin mg 0,029 0,022 0,035
Niasin mg 1,211 1,114 1,308
B-6 vitamini, toplam mg 0,072 0,064 0,079
A vitamini RE 0 0 0
Beta-karoten µg 0 0 0
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 0 0 0
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.