ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.02.0023
Bilimsel isim :
Eleagnus angustifolia
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 283 267 320
Enerji kJ 1182 1118 1338
Su g 19,21 18,47 20,02
Kül g 2,91 2,31 3,36
Protein g 5,48 4,63 5,94
Azot g 0,88 0,74 0,95
Yağ, toplam g 1,75 1,46 2,06
Karbonhidrat g 51,81 45,28 69,60
Lif, toplam diyet g 18,83 0,95 26,55
Lif, suda çözünür g 5,59 0,88 25,60
Lif, suda çözünmeyen g 21,61 19,06 25,60
Sakaroz g 0,89 0,00 2,68
Glukoz g 2,61 2,56 2,70
Fruktoz g 7,56 2,49 17,70
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 208 36 258
Demir, Fe mg 0,85 0,62 0,98
Fosfor, P mg 60 55 64
Kalsiyum, Ca mg 67 52 74
Magnezyum, Mg mg 39 36 41
Potasyum, K mg 768 49 977
Sodyum, Na mg 83 14 103
Çinko, Zn mg 0,35 0,31 0,40
Selenyum, Se µg 0,0 0,0 0,0
Tiamin mg 0,034 0,025 0,047
Riboflavin mg 0,037 0,029 0,043
Niasin mg 1,684 1,422 1,899
B-6 vitamini, toplam mg 0,291 0,222 0,382
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.