ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.01.0023
Bilimsel isim :
Laurocerasus officinalis
Yöresel isim :
Taflan, Laz kirazı
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 75 74 76
Enerji kJ 314 309 319
Su g 79,85 79,47 80,23
Kül g 0,68 0,57 0,79
Protein g 1,40 1,20 1,59
Azot g 0,22 0,19 0,25
Yağ, toplam g 0,54 0,52 0,56
Karbonhidrat g 14,72 13,96 15,47
Lif, toplam diyet g 2,81 1,61 4,02
Lif, suda çözünür g 0,49 0,41 0,58
Lif, suda çözünmeyen g 2,32 1,03 3,61
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 5,09 5,08 5,09
Fruktoz g 6,36 6,30 6,42
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 7 2 13
Demir, Fe mg 0,55 0,44 0,66
Fosfor, P mg 21 21 22
Kalsiyum, Ca mg 45 38 53
Magnezyum, Mg mg 24 22 27
Potasyum, K mg 166 157 174
Sodyum, Na mg 3 1 5
Çinko, Zn mg 0,26 0,16 0,37
C vitamini mg 2,3 2,0 2,6
L-askorbik asit mg 2,3 2,0 2,6
Tiamin mg 0,000 0,000 0,000
Riboflavin mg 0,028 0,022 0,033
Niasin mg 0,277 0,200 0,354
B-6 vitamini, toplam mg 0,066 0,062 0,069
A vitamini RE 2 0 3
Beta-karoten µg 19 0 38
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 29 23 35
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.