ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0032
Bilimsel isim :
Cucumis melo
Yöresel isim :
Kırkağaç kavunu, Altınbaş kavunu, Çumra kavunu
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 31 24 38
Enerji kJ 130 102 159
Su g 91,77 90,10 93,42
Kül g 0,38 0,21 0,50
Protein g 0,28 0,10 0,48
Azot g 0,04 0,02 0,08
Yağ, toplam g 0,21 0,09 0,36
Karbonhidrat g 6,72 5,57 8,39
Lif, toplam diyet g 0,65 0,21 1,26
Lif, suda çözünür g 0,22 0,09 0,44
Lif, suda çözünmeyen g 0,43 0,12 0,95
Sakaroz g 1,07 0,03 2,45
Glukoz g 1,77 0,79 2,74
Fruktoz g 2,05 0,98 2,89
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Sorbitol g 0,00 0,00 0,00
D-mannitol g 0,00 0,00 0,00
Ksilitol g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 20 11 31
Demir, Fe mg 0,26 0,09 0,55
Fosfor, P mg 6 3 12
Kalsiyum, Ca mg 15 7 29
Magnezyum, Mg mg 15 12 20
Potasyum, K mg 247 164 321
Sodyum, Na mg 8 4 12
Çinko, Zn mg 0,14 0,01 0,69
C vitamini mg 18,8 9,5 31,4
L-askorbik asit mg 15,7 0,8 26,9
Tiamin mg 0,021 0,015 0,029
Riboflavin mg 0,018 0,011 0,031
Niasin mg 0,328 0,257 0,702
B-6 vitamini, toplam mg 0,061 0,024 0,104
A vitamini RE 3 2 6
Beta-karoten µg 38 23 74
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 25 0 55
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.