ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0033
Bilimsel isim :
Cucumis melo
Yöresel isim :
Galia kavunu, Balhan, Sarı kavun, Ananas
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 41 27 105
Enerji kJ 172 112 440
Su g 89,05 72,17 92,86
Kül g 0,56 0,33 1,29
Protein g 0,42 0,22 1,01
Azot g 0,07 0,04 0,16
Yağ, toplam g 0,29 0,17 0,64
Karbonhidrat g 8,73 5,64 22,75
Lif, toplam diyet g 0,94 0,54 2,15
Lif, suda çözünür g 0,24 0,13 0,50
Lif, suda çözünmeyen g 0,70 0,41 1,65
Sakaroz g 0,92 0,00 2,42
Glukoz g 2,92 1,00 8,79
Fruktoz g 2,75 0,53 9,28
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Sorbitol g 0,00 0,00 0,00
D-mannitol g 0,00 0,00 0,00
Ksilitol g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 29 10 64
Demir, Fe mg 0,16 0,04 0,29
Fosfor, P mg 18 6 44
Kalsiyum, Ca mg 22 8 65
Magnezyum, Mg mg 17 8 46
Potasyum, K mg 260 139 617
Sodyum, Na mg 12 4 26
Çinko, Zn mg 0,11 0,04 0,17
C vitamini mg 21,2 13,9 33,0
L-askorbik asit mg 19,3 13,9 33,0
Tiamin mg 0,020 0,013 0,039
Riboflavin mg 0,016 0,012 0,020
Niasin mg 0,499 0,225 0,920
B-6 vitamini, toplam mg 0,100 0,034 0,218
A vitamini RE 6 4 9
Beta-karoten µg 72 49 112
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 22 9 33
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.