ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.01.0056
Bilimsel isim :
Prunus armeniaca
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 28 24 32
Enerji kJ 117 101 134
Su g 90,90 90,63 91,23
Kül g 1,73 0,64 2,81
Protein g 0,27 0,19 0,31
Azot g 0,04 0,03 0,05
Yağ, toplam g 0,21 0,18 0,24
Karbonhidrat g 5,66 4,82 6,41
Lif, toplam diyet g 1,24 0,69 1,80
Lif, suda çözünür g 0,27 0,01 0,52
Lif, suda çözünmeyen g 0,96 0,17 1,79
Sakaroz g 0,70 0,49 0,84
Glukoz g 1,07 0,80 1,38
Fruktoz g 0,85 0,65 1,13
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Sorbitol g 0,00 0,00 0,00
D-mannitol g 0,00 0,00 0,00
Ksilitol g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 5 3 6
Demir, Fe mg 0,91 0,38 1,44
Fosfor, P mg 19 16 23
Kalsiyum, Ca mg 16 9 23
Magnezyum, Mg mg 13 12 15
Potasyum, K mg 328 328 329
Sodyum, Na mg 2 1 2
Çinko, Zn mg 0,21 0,20 0,22
C vitamini mg 8,5 7,3 9,6
L-askorbik asit mg 7,0 6,0 7,4
Tiamin mg 0,026 0,015 0,035
Riboflavin mg 0,031 0,018 0,045
Niasin mg 0,504 0,459 0,549
B-6 vitamini, toplam mg 0,063 0,052 0,075
A vitamini RE 67 14 118
Beta-karoten µg 809 163 1417
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 20 3 54
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.