ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0035
Bilimsel isim :
Apium graveolens var. dulce
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 29 19 37
Enerji kJ 122 81 154
Su g 89,87 88,15 92,22
Kül g 0,99 0,96 1,03
Protein g 0,94 0,88 1,00
Azot g 0,15 0,14 0,16
Yağ, toplam g 0,22 0,19 0,24
Karbonhidrat g 3,70 1,30 5,90
Lif, toplam diyet g 4,28 3,89 4,58
Lif, suda çözünür g 0,44 0,39 0,51
Lif, suda çözünmeyen g 3,83 3,46 4,19
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 1,27 1,25 1,30
Fruktoz g 0,45 0,37 0,53
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 227 189 266
Demir, Fe mg 1,75 1,46 2,03
Fosfor, P mg 25 22 28
Kalsiyum, Ca mg 130 109 152
Magnezyum, Mg mg 16 14 19
Potasyum, K mg 481 417 546
Sodyum, Na mg 91 75 106
Çinko, Zn mg 0,22 0,18 0,26
C vitamini mg 19,9 12,6 30,7
L-askorbik asit mg 19,9 12,6 30,7
Tiamin mg 0,053 0,045 0,066
Riboflavin mg 0,070 0,066 0,072
Niasin mg 0,748 0,616 0,824
B-6 vitamini, toplam mg 0,132 0,064 0,187
A vitamini RE 119 61 199
Beta-karoten µg 1422 731 2392
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 1028 661 1274
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.