ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.01.0028
Bilimsel isim :
Prunus avium
Yöresel isim :
0900 Ziraat (Napolyon)
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 63 58 69
Enerji kJ 264 244 288
Su g 83,00 81,91 84,44
Kül g 0,74 0,55 1,11
Protein g 0,91 0,34 1,36
Azot g 0,15 0,05 0,22
Yağ, toplam g 0,29 0,18 0,43
Karbonhidrat g 13,36 11,54 15,11
Lif, toplam diyet g 1,70 1,06 2,66
Lif, suda çözünür g 0,28 0,15 0,43
Lif, suda çözünmeyen g 1,42 0,91 2,23
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 8,83 7,10 10,62
Fruktoz g 5,25 3,94 5,95
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 5 4 6
Demir, Fe mg 0,17 0,11 0,29
Fosfor, P mg 23 19 28
Kalsiyum, Ca mg 16 11 30
Magnezyum, Mg mg 13 8 21
Potasyum, K mg 162 99 205
Sodyum, Na mg 2 2 2
Çinko, Zn mg 0,06 0,02 0,09
C vitamini mg 6,6 5,5 7,9
L-askorbik asit mg 5,2 0,5 7,9
Tiamin mg 0,008 0,004 0,016
Riboflavin mg 0,024 0,019 0,032
Niasin mg 0,382 0,240 0,616
B-6 vitamini, toplam mg 0,033 0,012 0,074
A vitamini RE 12 7 24
Beta-karoten µg 141 86 282
Likopen µg 7 0 50
Lutein µg 18 0 56
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.