ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.01.0031
Bilimsel isim :
Citrus limon (L.) Burm.
Yöresel isim :
Dikenli
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 39 39 40
Enerji kJ 165 161 169
Su g 89,42 89,35 89,50
Kül g 0,33 0,28 0,37
Protein g 1,15 0,00 2,31
Azot g 0,18 0,00 0,37
Yağ, toplam g 0,15 0,01 0,29
Karbonhidrat g 7,81 6,75 8,87
Lif, toplam diyet g 1,13 0,78 1,48
Lif, suda çözünür g 0,26 0,19 0,33
Lif, suda çözünmeyen g 0,77 0,39 1,15
Sakaroz g 0,51 0,50 0,52
Glukoz g 0,93 0,93 0,94
Fruktoz g 0,91 0,91 0,91
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 5 2 8
Demir, Fe mg 0,10 0,09 0,10
Fosfor, P mg 13 8 18
Kalsiyum, Ca mg 30 29 30
Magnezyum, Mg mg 9 7 10
Potasyum, K mg 94 87 100
Sodyum, Na mg 2 1 3
Çinko, Zn mg 0,07 0,06 0,07
C vitamini mg 42,1 39,1 45,1
L-askorbik asit mg 41,2 39,1 43,2
Tiamin mg 0,029 0,024 0,033
Riboflavin mg 0,018 0,016 0,021
Niasin mg 0,227 0,208 0,245
B-6 vitamini, toplam mg 0,066 0,043 0,088
A vitamini RE 3 1 4
Beta-karoten µg 30 14 46
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 11 4 17
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.