ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.01.0033
Bilimsel isim :
Citrus reticulata Blanco
Yöresel isim :
King
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 50 44 54
Enerji kJ 208 186 228
Su g 86,32 85,45 87,31
Kül g 0,31 0,20 0,38
Protein g 0,47 0,38 0,56
Azot g 0,08 0,06 0,09
Yağ, toplam g 0,10 0,06 0,14
Karbonhidrat g 10,70 8,77 12,22
Lif, toplam diyet g 2,09 1,65 3,01
Lif, suda çözünür g 0,59 0,10 0,85
Lif, suda çözünmeyen g 1,51 1,10 2,16
Sakaroz g 3,21 1,33 5,49
Glukoz g 1,15 0,82 1,95
Fruktoz g 1,29 0,89 2,12
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 23 8 50
Demir, Fe mg 0,37 0,26 0,48
Fosfor, P mg 26 23 31
Kalsiyum, Ca mg 46 7 76
Magnezyum, Mg mg 17 14 22
Potasyum, K mg 227 176 369
Sodyum, Na mg 9 3 20
Çinko, Zn mg 0,57 0,04 1,64
C vitamini mg 42,4 41,4 43,3
L-askorbik asit mg 41,5 40,6 42,4
Tiamin mg 0,020 0,012 0,027
Riboflavin mg 0,022 0,016 0,032
Niasin mg 0,195 0,108 0,245
B-6 vitamini, toplam mg 0,086 0,028 0,140
A vitamini RE 17 17 17
Beta-karoten µg 200 200 200
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 38 38 38
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.