ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.01.0037
Bilimsel isim :
Musa cavendishi
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 79 75 81
Enerji kJ 331 312 341
Su g 79,02 78,37 79,99
Kül g 0,49 0,46 0,51
Protein g 0,55 0,42 0,73
Azot g 0,09 0,07 0,12
Yağ, toplam g 0,11 0,02 0,27
Karbonhidrat g 18,14 17,20 19,06
Lif, toplam diyet g 1,69 1,61 1,84
Lif, suda çözünür g 0,45 0,43 0,46
Lif, suda çözünmeyen g 1,24 1,16 1,39
Sakaroz g 0,14 0,00 0,39
Glukoz g 5,47 3,47 8,28
Fruktoz g 5,82 3,99 8,73
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Sorbitol g 0,00 0,00 0,00
D-mannitol g 0,00 0,00 0,00
Ksilitol g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 4 4 6
Demir, Fe mg 0,22 0,22 0,23
Fosfor, P mg 15 12 18
Kalsiyum, Ca mg 6 5 6
Magnezyum, Mg mg 28 26 29
Potasyum, K mg 229 192 282
Sodyum, Na mg 2 2 2
Çinko, Zn mg 0,42 0,13 0,97
C vitamini mg 8,6 6,9 10,4
L-askorbik asit mg 8,1 5,8 10,4
Tiamin mg 0,021 0,015 0,030
Riboflavin mg 0,028 0,018 0,042
Niasin mg 0,803 0,744 0,897
B-6 vitamini, toplam mg 0,349 0,310 0,373
A vitamini RE 13 13 13
Beta-karoten µg 160 160 160
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 12 12 12
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.