ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.01.0038
Bilimsel isim :
Musa cavendishi
Yöresel isim :
Çikita muzu
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 77 73 83
Enerji kJ 324 307 345
Su g 79,01 78,20 80,02
Kül g 0,92 0,81 1,05
Protein g 0,58 0,50 0,69
Azot g 0,09 0,08 0,11
Yağ, toplam g 0,28 0,22 0,34
Karbonhidrat g 17,64 16,70 18,87
Lif, toplam diyet g 1,57 1,27 1,69
Lif, suda çözünür g 0,66 0,54 0,76
Lif, suda çözünmeyen g 0,91 0,73 1,05
Sakaroz g 0,00 0,00 0,02
Glukoz g 7,31 4,96 9,20
Fruktoz g 6,83 5,02 8,82
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Sorbitol g 2,04 1,85 2,23
D-mannitol g 0,00 0,00 0,00
Ksilitol g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 5 4 6
Demir, Fe mg 0,22 0,16 0,30
Fosfor, P mg 22 21 23
Kalsiyum, Ca mg 4 3 6
Magnezyum, Mg mg 21 18 23
Potasyum, K mg 159 139 181
Sodyum, Na mg 2 2 2
Çinko, Zn mg 0,15 0,13 0,17
C vitamini mg 9,5 6,2 14,7
L-askorbik asit mg 9,4 6,2 14,6
Tiamin mg 0,019 0,008 0,026
Riboflavin mg 0,033 0,020 0,051
Niasin mg 0,524 0,288 0,758
B-6 vitamini, toplam mg 0,321 0,288 0,344
A vitamini RE 9 6 11
Beta-karoten µg 102 74 129
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 14 5 22
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.