ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.01.0039
Bilimsel isim :
Punica granatum
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 61 57 64
Enerji kJ 253 240 266
Su g 79,43 78,63 80,63
Kül g 0,59 0,53 0,67
Protein g 0,26 0,12 0,38
Azot g 0,04 0,02 0,06
Yağ, toplam g 0,21 0,19 0,23
Karbonhidrat g 9,29 8,76 9,90
Lif, toplam diyet g 10,21 9,52 10,72
Lif, suda çözünür g 0,95 0,82 1,03
Lif, suda çözünmeyen g 9,27 8,70 9,77
Sakaroz g 0,01 0,00 0,03
Glukoz g 4,21 2,85 6,29
Fruktoz g 4,08 2,79 6,02
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Sorbitol g 0,00 0,00 0,00
D-mannitol g 1,57 0,38 2,81
Ksilitol g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 14 8 19
Demir, Fe mg 0,56 0,21 0,86
Fosfor, P mg 43 26 74
Kalsiyum, Ca mg 12 10 16
Magnezyum, Mg mg 16 14 18
Potasyum, K mg 265 156 326
Sodyum, Na mg 6 3 8
Çinko, Zn mg 0,26 0,18 0,35
C vitamini mg 7,0 4,3 9,6
L-askorbik asit mg 6,3 4,3 7,8
Tiamin mg 0,024 0,016 0,037
Riboflavin mg 0,023 0,017 0,034
Niasin mg 0,283 0,202 0,348
B-6 vitamini, toplam mg 0,055 0,032 0,085
A vitamini RE 3 1 5
Beta-karoten µg 30 10 54
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 3 0 6
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.