ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.01.0040
Bilimsel isim :
Prunus persica.var. Nectarina
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 43 41 44
Enerji kJ 178 170 186
Su g 88,14 87,52 88,94
Kül g 0,61 0,44 0,78
Protein g 0,20 0,00 0,38
Azot g 0,03 0,00 0,06
Yağ, toplam g 0,35 0,27 0,43
Karbonhidrat g 8,62 8,14 9,14
Lif, toplam diyet g 2,07 1,56 2,47
Lif, suda çözünür g 0,76 0,56 0,90
Lif, suda çözünmeyen g 1,31 0,99 1,56
Sakaroz g 2,68 0,45 3,76
Glukoz g 3,15 1,80 5,00
Fruktoz g 2,70 1,24 4,75
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 7 4 16
Demir, Fe mg 0,36 0,13 0,89
Fosfor, P mg 31 16 44
Kalsiyum, Ca mg 11 7 22
Magnezyum, Mg mg 14 9 19
Potasyum, K mg 250 160 300
Sodyum, Na mg 3 1 6
Çinko, Zn mg 0,18 0,04 0,36
C vitamini mg 5,4 4,1 6,8
L-askorbik asit mg 5,0 2,5 6,8
Tiamin mg 0,016 0,007 0,032
Riboflavin mg 0,024 0,020 0,028
Niasin mg 0,752 0,551 1,016
B-6 vitamini, toplam mg 0,022 0,010 0,042
A vitamini RE 12 5 18
Beta-karoten µg 143 54 211
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 23 6 63
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.