ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0048
Bilimsel isim :
Beta vulgaris
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 44 39 56
Enerji kJ 185 163 235
Su g 88,17 85,14 89,54
Kül g 0,79 0,67 1,01
Protein g 1,23 1,13 1,31
Azot g 0,20 0,18 0,21
Yağ, toplam g 0,52 0,20 1,10
Karbonhidrat g 8,02 5,36 11,81
Lif, toplam diyet g 1,28 0,55 2,84
Lif, suda çözünür g 0,57 0,11 1,52
Lif, suda çözünmeyen g 0,71 0,44 1,32
Sakaroz g 0,78 0,00 2,35
Glukoz g 1,33 0,00 2,37
Fruktoz g 1,80 0,00 2,93
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 303 188 512
Demir, Fe mg 0,37 0,16 0,57
Fosfor, P mg 29 15 52
Kalsiyum, Ca mg 12 9 15
Magnezyum, Mg mg 20 18 23
Potasyum, K mg 279 255 313
Sodyum, Na mg 121 75 205
Çinko, Zn mg 0,32 0,16 0,46
C vitamini mg 8,2 3,9 11,0
L-askorbik asit mg 6,1 3,3 8,5
Tiamin mg 0,007 0,003 0,011
Riboflavin mg 0,028 0,011 0,047
Niasin mg 0,231 0,108 0,330
B-6 vitamini, toplam mg 0,048 0,040 0,062
A vitamini RE 7 0 20
Beta-karoten µg 87 0 243
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 6 0 27
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.