ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0046
Bilimsel isim :
Beta vulgaris
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 82 80 86
Enerji kJ 345 333 361
Su g 77,60 75,94 78,81
Kül g 0,80 0,64 1,01
Protein g 0,51 0,12 0,77
Azot g 0,08 0,02 0,12
Yağ, toplam g 0,15 0,11 0,24
Karbonhidrat g 18,54 17,66 19,14
Lif, toplam diyet g 2,41 1,06 3,84
Lif, suda çözünür g 1,05 0,06 2,59
Lif, suda çözünmeyen g 1,35 0,99 2,38
Sakaroz g 13,67 6,43 17,00
Glukoz g 0,03 0,00 0,10
Fruktoz g 0,03 0,00 0,07
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 185 49 237
Demir, Fe mg 0,62 0,32 0,89
Fosfor, P mg 19 10 27
Kalsiyum, Ca mg 30 22 40
Magnezyum, Mg mg 48 31 54
Potasyum, K mg 172 127 202
Sodyum, Na mg 74 20 95
Çinko, Zn mg 0,19 0,13 0,26
C vitamini mg 4,9 4,2 5,6
L-askorbik asit mg 3,7 3,1 4,5
Tiamin mg 0,019 0,007 0,031
Riboflavin mg 0,036 0,020 0,050
Niasin mg 0,264 0,218 0,344
B-6 vitamini, toplam mg 0,033 0,030 0,038
A vitamini RE 3 3 3
Beta-karoten µg 38 35 41
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 7 0 12
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.