ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.01.0041
Bilimsel isim :
Citrus sinensis (L) Osbeck
Yöresel isim :
Navelin
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 45 44 46
Enerji kJ 189 184 193
Su g 87,86 87,59 88,13
Kül g 0,36 0,36 0,36
Protein g 0,17 0,16 0,17
Azot g 0,03 0,03 0,03
Yağ, toplam g 0,20 0,17 0,22
Karbonhidrat g 9,93 9,75 10,12
Lif, toplam diyet g 1,48 1,42 1,53
Lif, suda çözünür g 0,51 0,50 0,53
Lif, suda çözünmeyen g 0,96 0,93 1,00
Sakaroz g 1,67 1,16 2,19
Glukoz g 1,92 1,45 2,39
Fruktoz g 1,93 1,53 2,34
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 9 6 13
Demir, Fe mg 0,25 0,05 0,44
Fosfor, P mg 36 22 50
Kalsiyum, Ca mg 63 38 88
Magnezyum, Mg mg 17 9 25
Potasyum, K mg 187 127 247
Sodyum, Na mg 4 2 5
Çinko, Zn mg 0,14 0,07 0,21
C vitamini mg 42,9 42,6 43,1
L-askorbik asit mg 42,9 42,6 43,1
Tiamin mg 0,026 0,025 0,027
Riboflavin mg 0,029 0,027 0,030
Niasin mg 0,291 0,284 0,298
B-6 vitamini, toplam mg 0,051 0,048 0,053
A vitamini RE 5 4 5
Beta-karoten µg 55 52 58
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 15 14 16
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.