ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.01.0043
Bilimsel isim :
Citrus sinensis (L) Osbeck
Yöresel isim :
Vaşington portakalı
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 49 44 54
Enerji kJ 204 186 226
Su g 86,83 85,49 88,13
Kül g 0,38 0,33 0,42
Protein g 0,32 0,19 0,48
Azot g 0,05 0,03 0,08
Yağ, toplam g 0,24 0,06 0,50
Karbonhidrat g 10,49 8,79 12,38
Lif, toplam diyet g 1,74 1,55 1,91
Lif, suda çözünür g 0,38 0,03 0,61
Lif, suda çözünmeyen g 1,35 0,99 1,86
Sakaroz g 2,08 0,94 3,72
Glukoz g 2,00 1,17 2,61
Fruktoz g 2,15 1,51 2,53
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 11 8 15
Demir, Fe mg 0,34 0,18 0,57
Fosfor, P mg 31 14 50
Kalsiyum, Ca mg 54 42 71
Magnezyum, Mg mg 17 13 22
Potasyum, K mg 200 162 229
Sodyum, Na mg 4 3 6
Çinko, Zn mg 0,12 0,06 0,15
C vitamini mg 45,3 40,8 55,7
L-askorbik asit mg 44,7 39,8 55,7
Tiamin mg 0,040 0,025 0,066
Riboflavin mg 0,032 0,026 0,042
Niasin mg 0,281 0,247 0,321
B-6 vitamini, toplam mg 0,099 0,044 0,147
A vitamini RE 4 3 5
Beta-karoten µg 48 42 56
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 14 12 15
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.