ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.01.0044
Bilimsel isim :
Prunus persica
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 41 33 50
Enerji kJ 171 139 207
Su g 88,86 86,66 91,10
Kül g 0,40 0,24 0,46
Protein g 0,85 0,29 1,19
Azot g 0,14 0,05 0,19
Yağ, toplam g 0,23 0,08 0,44
Karbonhidrat g 8,09 6,19 10,60
Lif, toplam diyet g 1,57 1,03 2,11
Lif, suda çözünür g 0,40 0,25 0,56
Lif, suda çözünmeyen g 1,18 0,78 1,55
Sakaroz g 2,86 0,00 4,85
Glukoz g 1,89 1,27 2,83
Fruktoz g 1,77 1,30 2,38
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 9 4 14
Demir, Fe mg 0,33 0,15 0,58
Fosfor, P mg 28 15 49
Kalsiyum, Ca mg 8 4 14
Magnezyum, Mg mg 11 7 20
Potasyum, K mg 212 162 332
Sodyum, Na mg 4 2 5
Çinko, Zn mg 0,14 0,05 0,31
C vitamini mg 8,4 6,7 10,1
L-askorbik asit mg 7,1 1,4 10,1
Tiamin mg 0,021 0,009 0,080
Riboflavin mg 0,020 0,012 0,026
Niasin mg 0,622 0,217 1,049
B-6 vitamini, toplam mg 0,032 0,015 0,070
A vitamini RE 16 9 20
Beta-karoten µg 196 104 245
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 30 6 95
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.