ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.01.0048
Bilimsel isim :
Vitis vinifera L.
Yöresel isim :
İnci
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 63 51 77
Enerji kJ 265 212 321
Su g 83,36 80,00 86,69
Kül g 0,61 0,41 1,07
Protein g 0,46 0,25 0,71
Azot g 0,07 0,04 0,11
Yağ, toplam g 0,43 0,22 0,69
Karbonhidrat g 13,70 10,91 16,40
Lif, toplam diyet g 1,44 0,90 2,14
Lif, suda çözünür g 0,22 0,08 0,31
Lif, suda çözünmeyen g 1,22 0,70 1,83
Sakaroz g 0,01 0,00 0,04
Glukoz g 5,90 4,11 6,86
Fruktoz g 5,86 3,29 7,05
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Sorbitol g 0,00 0,00 0,00
D-mannitol g 0,00 0,00 0,00
Ksilitol g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 16 7 26
Demir, Fe mg 0,59 0,21 1,46
Fosfor, P mg 35 14 62
Kalsiyum, Ca mg 37 11 76
Magnezyum, Mg mg 22 7 37
Potasyum, K mg 418 140 709
Sodyum, Na mg 6 3 10
Çinko, Zn mg 0,19 0,00 0,66
C vitamini mg 4,9 3,6 8,1
L-askorbik asit mg 3,4 0,4 4,7
Tiamin mg 0,011 0,008 0,015
Riboflavin mg 0,011 0,008 0,014
Niasin mg 0,199 0,106 0,284
B-6 vitamini, toplam mg 0,050 0,018 0,071
A vitamini RE 8 3 14
Beta-karoten µg 91 31 168
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 37 10 75
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.