ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.01.0049
Bilimsel isim :
Vitis vinifera L.
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 68 54 91
Enerji kJ 283 226 380
Su g 82,30 76,81 85,65
Kül g 0,57 0,44 1,04
Protein g 0,47 0,31 0,93
Azot g 0,07 0,05 0,15
Yağ, toplam g 0,48 0,20 1,06
Karbonhidrat g 14,80 12,14 20,69
Lif, toplam diyet g 1,39 1,05 2,31
Lif, suda çözünür g 0,27 0,18 0,40
Lif, suda çözünmeyen g 1,13 0,82 1,91
Sakaroz g 0,04 0,00 0,09
Glukoz g 5,99 3,25 8,96
Fruktoz g 6,20 3,70 9,11
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Sorbitol g 0,27 0,00 1,59
D-mannitol g 0,00 0,00 0,00
Ksilitol g 0,27 0,00 1,60
Tuz mg 10 6 17
Demir, Fe mg 0,52 0,09 1,11
Fosfor, P mg 18 10 26
Kalsiyum, Ca mg 21 9 34
Magnezyum, Mg mg 13 8 21
Potasyum, K mg 229 167 330
Sodyum, Na mg 4 2 7
Çinko, Zn mg 0,07 0,04 0,14
C vitamini mg 3,5 0,0 6,1
L-askorbik asit mg 3,4 0,0 6,1
Tiamin mg 0,018 0,007 0,048
Riboflavin mg 0,014 0,009 0,020
Niasin mg 0,246 0,158 0,376
B-6 vitamini, toplam mg 0,052 0,032 0,078
A vitamini RE 9 6 12
Beta-karoten µg 103 70 143
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 38 0 62
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.