ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.01.0051
Bilimsel isim :
Vitis vinifera L.
Yöresel isim :
Kazova
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 75 59 90
Enerji kJ 314 249 379
Su g 80,55 76,65 84,44
Kül g 0,51 0,49 0,52
Protein g 0,31 0,25 0,37
Azot g 0,05 0,04 0,06
Yağ, toplam g 0,23 0,14 0,32
Karbonhidrat g 17,42 13,31 21,52
Lif, toplam diyet g 0,99 0,82 1,16
Lif, suda çözünür g 0,27 0,24 0,29
Lif, suda çözünmeyen g 0,72 0,58 0,87
Sakaroz g 0,03 0,02 0,04
Glukoz g 7,50 5,55 9,46
Fruktoz g 7,34 5,49 9,19
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Sorbitol g 0,00 0,00 0,00
D-mannitol g 0,00 0,00 0,00
Ksilitol g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 9 9 10
Demir, Fe mg 0,67 0,32 1,01
Fosfor, P mg 31 8 53
Kalsiyum, Ca mg 28 15 40
Magnezyum, Mg mg 15 8 22
Potasyum, K mg 332 191 473
Sodyum, Na mg 4 3 4
Çinko, Zn mg 0,12 0,02 0,22
C vitamini mg 3,7 2,3 5,1
L-askorbik asit mg 3,3 2,3 4,4
Tiamin mg 0,012 0,008 0,016
Riboflavin mg 0,011 0,009 0,013
Niasin mg 0,309 0,255 0,364
B-6 vitamini, toplam mg 0,066 0,048 0,084
A vitamini RE 5 3 6
Beta-karoten µg 58 38 78
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 37 14 61
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.