ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.01.0052
Bilimsel isim :
Vitis vinifera L.
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 75 60 105
Enerji kJ 313 249 439
Su g 80,30 72,59 84,22
Kül g 0,62 0,45 0,88
Protein g 0,61 0,45 0,75
Azot g 0,10 0,07 0,12
Yağ, toplam g 0,29 0,20 0,46
Karbonhidrat g 16,74 13,08 23,82
Lif, toplam diyet g 1,44 1,11 1,80
Lif, suda çözünür g 0,28 0,18 0,40
Lif, suda çözünmeyen g 1,16 0,83 1,41
Sakaroz g 0,03 0,00 0,07
Glukoz g 8,27 7,36 8,78
Fruktoz g 8,03 6,97 8,61
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Sorbitol g 0,00 0,00 0,00
D-mannitol g 0,00 0,00 0,00
Ksilitol g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 7 5 10
Demir, Fe mg 0,51 0,27 0,93
Fosfor, P mg 19 6 38
Kalsiyum, Ca mg 19 10 32
Magnezyum, Mg mg 12 7 20
Potasyum, K mg 203 155 297
Sodyum, Na mg 3 2 4
Çinko, Zn mg 0,05 0,01 0,10
C vitamini mg 3,7 2,7 4,6
L-askorbik asit mg 3,5 2,7 4,0
Tiamin mg 0,015 0,011 0,020
Riboflavin mg 0,017 0,009 0,030
Niasin mg 0,323 0,224 0,382
B-6 vitamini, toplam mg 0,073 0,046 0,095
A vitamini RE 6 4 10
Beta-karoten µg 73 47 119
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 71 19 101
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.