ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.01.0053
Bilimsel isim :
Vitis vinifera L.
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 65 50 78
Enerji kJ 272 208 325
Su g 82,96 79,64 86,81
Kül g 0,55 0,33 0,72
Protein g 0,38 0,10 0,75
Azot g 0,06 0,02 0,12
Yağ, toplam g 0,37 0,20 0,50
Karbonhidrat g 14,31 10,92 17,26
Lif, toplam diyet g 1,42 0,49 2,23
Lif, suda çözünür g 0,23 0,08 0,31
Lif, suda çözünmeyen g 1,19 0,38 1,96
Sakaroz g 0,00 0,00 0,02
Glukoz g 7,10 4,76 8,03
Fruktoz g 7,09 3,41 8,88
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Sorbitol g 0,00 0,00 0,00
D-mannitol g 0,00 0,00 0,00
Ksilitol g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 10 6 19
Demir, Fe mg 0,57 0,33 1,01
Fosfor, P mg 33 17 56
Kalsiyum, Ca mg 28 15 53
Magnezyum, Mg mg 15 7 31
Potasyum, K mg 285 128 529
Sodyum, Na mg 4 3 7
Çinko, Zn mg 0,09 0,02 0,29
C vitamini mg 5,4 3,3 8,7
L-askorbik asit mg 4,9 3,3 8,7
Tiamin mg 0,011 0,007 0,022
Riboflavin mg 0,014 0,011 0,016
Niasin mg 0,202 0,116 0,290
B-6 vitamini, toplam mg 0,063 0,034 0,079
A vitamini RE 7 4 12
Beta-karoten µg 86 53 138
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 54 20 111
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.