ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.01.0054
Bilimsel isim :
Vitis vinifera L.
Yöresel isim :
Mahrabaşı
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 75 66 85
Enerji kJ 316 275 356
Su g 80,35 77,61 83,08
Kül g 0,57 0,34 0,79
Protein g 0,45 0,28 0,63
Azot g 0,07 0,05 0,10
Yağ, toplam g 0,37 0,32 0,43
Karbonhidrat g 16,90 14,58 19,21
Lif, toplam diyet g 1,37 1,05 1,68
Lif, suda çözünür g 0,30 0,23 0,36
Lif, suda çözünmeyen g 1,07 0,82 1,32
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 8,12 7,05 9,19
Fruktoz g 8,23 7,06 9,39
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Sorbitol g 0,00 0,00 0,00
D-mannitol g 0,00 0,00 0,00
Ksilitol g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 7 7 8
Demir, Fe mg 0,69 0,23 1,16
Fosfor, P mg 21 7 35
Kalsiyum, Ca mg 30 19 40
Magnezyum, Mg mg 14 9 19
Potasyum, K mg 253 177 330
Sodyum, Na mg 3 3 3
Çinko, Zn mg 0,06 0,01 0,11
C vitamini mg 3,9 3,9 3,9
L-askorbik asit mg 3,9 3,9 3,9
Tiamin mg 0,012 0,009 0,015
Riboflavin mg 0,010 0,010 0,011
Niasin mg 0,242 0,176 0,308
B-6 vitamini, toplam mg 0,044 0,033 0,056
A vitamini RE 8 8 9
Beta-karoten µg 101 93 109
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 38 17 60
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.