ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.01.0065
Bilimsel isim :
Prunus cerasus
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 61 54 67
Enerji kJ 254 225 281
Su g 82,97 81,36 84,84
Kül g 0,82 0,54 0,96
Protein g 0,59 0,38 0,86
Azot g 0,09 0,06 0,14
Yağ, toplam g 0,45 0,09 0,57
Karbonhidrat g 12,02 9,30 13,91
Lif, toplam diyet g 3,16 2,05 5,56
Lif, suda çözünür g 0,30 0,17 0,41
Lif, suda çözünmeyen g 2,41 1,77 2,95
Sakaroz g 0,02 0,00 0,08
Glukoz g 8,14 6,42 10,06
Fruktoz g 4,68 3,53 5,52
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 6 3 9
Demir, Fe mg 0,24 0,19 0,31
Fosfor, P mg 34 24 49
Kalsiyum, Ca mg 23 16 37
Magnezyum, Mg mg 16 9 27
Potasyum, K mg 218 116 401
Sodyum, Na mg 2 1 3
Çinko, Zn mg 0,07 0,01 0,15
C vitamini mg 4,2 2,1 8,6
L-askorbik asit mg 2,5 2,1 3,2
Tiamin mg 0,016 0,005 0,025
Riboflavin mg 0,023 0,014 0,041
Niasin mg 0,295 0,213 0,449
B-6 vitamini, toplam mg 0,010 0,007 0,012
A vitamini RE 32 27 38
Beta-karoten µg 386 318 453
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 9 0 13
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.