ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.01.0057
Bilimsel isim :
Vaccinium corimbosum L
Yöresel isim :
Mavi yemiş, Likapa, Ligarba, Lifos, Trabzon üzümü, Kaskanaka, Çera (çela) mor sivit, Mahabak, Çalı çiçeği, Ayı üzümü, Çoban üzümü, Çay üzümü.
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 44 40 47
Enerji kJ 185 167 198
Su g 87,76 87,26 88,53
Kül g 0,22 0,18 0,24
Protein g 0,46 0,38 0,50
Azot g 0,07 0,06 0,08
Yağ, toplam g 0,34 0,10 0,50
Karbonhidrat g 8,49 7,96 9,17
Lif, toplam diyet g 2,73 2,41 2,93
Lif, suda çözünür g 0,30 0,24 0,35
Lif, suda çözünmeyen g 2,43 2,17 2,61
Sakaroz g 0,01 0,00 0,02
Glukoz g 2,78 1,50 3,49
Fruktoz g 2,88 1,38 3,71
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 15 15 15
Demir, Fe mg 0,55 0,55 0,55
Fosfor, P mg 20 20 20
Kalsiyum, Ca mg 13 13 13
Magnezyum, Mg mg 7 7 7
Potasyum, K mg 98 98 98
Sodyum, Na mg 6 6 6
Çinko, Zn mg 0,15 0,15 0,15
C vitamini mg 21,9 20,5 23,6
L-askorbik asit mg 16,5 4,3 23,6
Tiamin mg 0,009 0,007 0,010
Riboflavin mg 0,025 0,023 0,027
Niasin mg 0,321 0,175 0,557
B-6 vitamini, toplam mg 0,077 0,073 0,079
A vitamini RE 8 5 12
Beta-karoten µg 100 58 143
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 64 16 100
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.