ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.01.0003
Bilimsel isim :
Pirus communis L.
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 54 44 63
Enerji kJ 227 182 262
Su g 84,62 82,56 87,66
Kül g 0,31 0,24 0,41
Protein g 0,51 0,00 1,13
Azot g 0,08 0,00 0,18
Yağ, toplam g 0,15 0,08 0,31
Karbonhidrat g 10,96 9,42 12,41
Lif, toplam diyet g 3,50 2,60 4,28
Lif, suda çözünür g 0,29 0,12 0,48
Lif, suda çözünmeyen g 3,20 2,48 3,82
Sakaroz g 0,16 0,00 0,50
Glukoz g 3,63 2,28 6,39
Fruktoz g 7,30 5,93 9,02
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 9 4 13
Demir, Fe mg 0,20 0,14 0,28
Fosfor, P mg 15 10 21
Kalsiyum, Ca mg 11 4 17
Magnezyum, Mg mg 10 5 18
Potasyum, K mg 136 87 255
Sodyum, Na mg 3 2 5
Çinko, Zn mg 0,08 0,03 0,17
C vitamini mg 3,5 2,2 7,0
L-askorbik asit mg 2,3 0,6 5,2
Tiamin mg 0,012 0,006 0,016
Riboflavin mg 0,013 0,011 0,018
Niasin mg 0,318 0,261 0,487
B-6 vitamini, toplam mg 0,022 0,009 0,033
Folat, gıda µg 7 5 9
A vitamini RE 4 2 6
Beta-karoten µg 50 29 69
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 29 7 45
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.