ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.01.0006
Bilimsel isim :
Cydonie vulgaris P.
Yöresel isim :
Eşme
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 60 55 68
Enerji kJ 251 231 283
Su g 81,91 80,80 83,27
Kül g 0,45 0,41 0,48
Protein g 0,35 0,00 0,65
Azot g 0,06 0,00 0,10
Yağ, toplam g 0,14 0,08 0,23
Karbonhidrat g 13,92 12,55 15,05
Lif, toplam diyet g 3,23 2,35 3,87
Lif, suda çözünür g 0,47 0,32 0,58
Lif, suda çözünmeyen g 2,76 2,03 3,37
Sakaroz g 0,14 0,00 0,34
Glukoz g 3,26 1,53 5,26
Fruktoz g 4,68 2,57 6,89
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Sorbitol g 6,04 5,42 6,63
D-mannitol g 0,00 0,00 0,00
Ksilitol g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 14 2 20
Demir, Fe mg 0,29 0,13 0,49
Fosfor, P mg 14 8 20
Kalsiyum, Ca mg 11 8 18
Magnezyum, Mg mg 12 9 18
Potasyum, K mg 177 149 248
Sodyum, Na mg 6 1 8
Çinko, Zn mg 0,08 0,02 0,14
C vitamini mg 15,2 9,6 22,6
L-askorbik asit mg 13,1 1,4 22,6
Tiamin mg 0,014 0,002 0,040
Riboflavin mg 0,017 0,009 0,024
Niasin mg 0,215 0,184 0,256
B-6 vitamini, toplam mg 0,049 0,021 0,074
Folat, gıda µg 4 3 6
A vitamini RE 8 3 25
Beta-karoten µg 91 33 304
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 10 3 25
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.