ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0003
Bilimsel isim :
Abelmoschus esculentus
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 48 41 53
Enerji kJ 202 172 220
Su g 85,43 84,65 87,45
Kül g 0,98 0,71 1,38
Protein g 2,90 2,56 3,03
Azot g 0,46 0,41 0,48
Yağ, toplam g 0,13 0,10 0,18
Karbonhidrat g 7,20 5,87 8,31
Lif, toplam diyet g 3,36 3,06 3,97
Lif, suda çözünür g 1,35 1,25 1,64
Lif, suda çözünmeyen g 2,00 1,81 2,33
Sakaroz g 0,14 0,00 0,40
Glukoz g 0,67 0,06 2,33
Fruktoz g 1,05 0,58 2,81
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 14 8 24
Demir, Fe mg 1,33 0,51 2,90
Fosfor, P mg 104 76 134
Kalsiyum, Ca mg 200 108 392
Magnezyum, Mg mg 97 67 129
Potasyum, K mg 395 316 539
Sodyum, Na mg 6 3 10
Çinko, Zn mg 1,02 0,78 1,36
C vitamini mg 18,2 5,2 25,4
L-askorbik asit mg 16,7 5,2 25,4
Tiamin mg 0,097 0,027 0,196
Riboflavin mg 0,130 0,018 0,195
Niasin mg 1,006 0,847 1,248
B-6 vitamini, toplam mg 0,183 0,126 0,303
A vitamini RE 30 21 37
Beta-karoten µg 358 255 445
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 158 49 258
K-1 vitamini µg 61,7 46,7 78,8
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.