ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.01.0008
Bilimsel isim :
Citrus bergamia Risso
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 69 64 74
Enerji kJ 289 267 309
Su g 77,54 76,59 78,65
Kül g 0,89 0,87 0,91
Protein g 0,76 0,50 1,13
Azot g 0,12 0,08 0,18
Yağ, toplam g 0,37 0,33 0,42
Karbonhidrat g 10,92 9,76 11,79
Lif, toplam diyet g 9,53 9,21 9,85
Lif, suda çözünür g 0,40 0,17 0,63
Lif, suda çözünmeyen g 9,12 8,58 9,68
Sakaroz g 1,49 0,23 2,15
Glukoz g 1,62 1,23 2,36
Fruktoz g 1,51 1,14 2,19
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,12 0,00 0,35
Tuz mg 16 8 26
Demir, Fe mg 0,65 0,53 0,88
Fosfor, P mg 14 10 16
Kalsiyum, Ca mg 265 191 349
Magnezyum, Mg mg 21 17 25
Potasyum, K mg 198 181 221
Sodyum, Na mg 6 3 10
Çinko, Zn mg 0,12 0,10 0,15
C vitamini mg 39,9 1,9 78,0
L-askorbik asit mg 39,9 1,8 78,0
Tiamin mg 0,014 0,012 0,015
Riboflavin mg 0,084 0,076 0,095
Niasin mg 0,278 0,268 0,283
B-6 vitamini, toplam mg 0,266 0,165 0,366
Folat, gıda µg 4 3 4
A vitamini RE 2 2 2
Beta-karoten µg 21 21 21
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 12 12 12
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.