ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0006
Bilimsel isim :
Capsicum annuum
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 23 21 27
Enerji kJ 97 87 112
Su g 93,38 92,38 94,14
Kül g 0,32 0,21 0,53
Protein g 0,68 0,46 0,94
Azot g 0,11 0,07 0,15
Yağ, toplam g 0,11 0,06 0,18
Karbonhidrat g 4,23 3,90 5,10
Lif, toplam diyet g 1,29 0,96 2,03
Lif, suda çözünür g 0,58 0,43 0,90
Lif, suda çözünmeyen g 0,72 0,53 1,13
Sakaroz g 0,02 0,00 0,09
Glukoz g 0,95 0,49 1,33
Fruktoz g 1,02 0,40 1,61
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 5 3 7
Demir, Fe mg 0,40 0,19 0,56
Fosfor, P mg 26 21 30
Kalsiyum, Ca mg 10 7 13
Magnezyum, Mg mg 12 9 14
Potasyum, K mg 178 131 205
Sodyum, Na mg 2 1 3
Çinko, Zn mg 0,20 0,13 0,26
C vitamini mg 109,7 85,3 124,8
L-askorbik asit mg 96,5 33,4 123,8
Tiamin mg 0,030 0,026 0,033
Riboflavin mg 0,040 0,011 0,093
Niasin mg 0,821 0,549 0,982
B-6 vitamini, toplam mg 0,303 0,216 0,394
A vitamini RE 16 9 25
Beta-karoten µg 195 106 299
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 170 26 311
K-1 vitamini µg 6,4 3,6 9,9
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.