ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.01.0009
Bilimsel isim :
Rubus fructicosus L.
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 49 41 57
Enerji kJ 203 170 240
Su g 86,60 83,96 88,84
Kül g 0,47 0,39 0,65
Protein g 1,02 0,67 1,25
Azot g 0,16 0,11 0,20
Yağ, toplam g 0,97 0,74 1,17
Karbonhidrat g 6,92 5,10 8,37
Lif, toplam diyet g 4,02 3,41 4,98
Lif, suda çözünür g 0,71 0,41 0,94
Lif, suda çözünmeyen g 3,31 2,71 4,04
Sakaroz g 0,00 0,00 0,02
Glukoz g 2,08 0,28 3,13
Fruktoz g 2,26 0,47 3,08
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 7 5 12
Demir, Fe mg 0,61 0,36 1,29
Fosfor, P mg 26 15 34
Kalsiyum, Ca mg 33 22 43
Magnezyum, Mg mg 21 14 27
Potasyum, K mg 132 66 177
Sodyum, Na mg 3 2 5
Çinko, Zn mg 0,20 0,13 0,33
C vitamini mg 13,3 11,1 15,9
L-askorbik asit mg 8,6 0,3 14,0
Tiamin mg 0,009 0,002 0,018
Riboflavin mg 0,024 0,014 0,032
Niasin mg 0,400 0,352 0,454
B-6 vitamini, toplam mg 0,040 0,018 0,074
Folat, gıda µg 2 2 3
A vitamini RE 14 9 20
Beta-karoten µg 172 104 242
Likopen µg 9 0 57
Lutein µg 125 43 235
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.