ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0011
Bilimsel isim :
Vigna unguiculata
Yöresel isim :
Lavlaz., Lolaz., Ağzı kara, Karnı kara, Acebek
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 49 42 56
Enerji kJ 205 176 234
Su g 85,31 83,72 87,49
Kül g 0,97 0,83 1,18
Protein g 3,67 3,16 3,89
Azot g 0,59 0,51 0,62
Yağ, toplam g 0,25 0,22 0,28
Karbonhidrat g 6,25 4,89 7,97
Lif, toplam diyet g 3,55 2,89 4,28
Lif, suda çözünür g 1,19 0,94 1,47
Lif, suda çözünmeyen g 2,36 1,95 2,81
Sakaroz g 0,03 0,00 0,17
Glukoz g 0,54 0,23 0,94
Fruktoz g 0,51 0,14 1,68
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 7 5 8
Demir, Fe mg 1,20 0,93 1,52
Fosfor, P mg 100 84 115
Kalsiyum, Ca mg 88 67 124
Magnezyum, Mg mg 68 50 88
Potasyum, K mg 271 236 310
Sodyum, Na mg 3 2 3
Çinko, Zn mg 0,88 0,59 1,32
C vitamini mg 25,1 11,8 37,6
L-askorbik asit mg 20,0 11,8 31,2
Tiamin mg 0,048 0,010 0,156
Riboflavin mg 0,118 0,109 0,141
Niasin mg 1,174 0,779 1,848
B-6 vitamini, toplam mg 0,128 0,071 0,172
A vitamini RE 56 31 83
Beta-karoten µg 670 374 995
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 472 83 1014
K-1 vitamini µg 126,3 51,8 188,8
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.