ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.01.0015
Bilimsel isim :
Malus communis
Yöresel isim :
Gala
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 58 50 66
Enerji kJ 244 207 274
Su g 84,90 83,15 87,18
Kül g 0,35 0,29 0,45
Protein g 0,33 0,00 0,91
Azot g 0,05 0,00 0,14
Yağ, toplam g 0,61 0,52 0,79
Karbonhidrat g 11,90 10,12 13,64
Lif, toplam diyet g 1,91 1,68 2,31
Lif, suda çözünür g 0,62 0,37 0,79
Lif, suda çözünmeyen g 1,29 1,07 1,84
Sakaroz g 2,22 0,49 4,14
Glukoz g 2,03 1,49 2,47
Fruktoz g 6,94 5,12 12,69
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Sorbitol g 0,00 0,00 0,00
D-mannitol g 0,00 0,00 0,00
Ksilitol g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 7 3 11
Demir, Fe mg 0,26 0,09 0,32
Fosfor, P mg 12 5 18
Kalsiyum, Ca mg 7 4 12
Magnezyum, Mg mg 8 5 10
Potasyum, K mg 138 125 157
Sodyum, Na mg 3 1 4
Çinko, Zn mg 0,03 0,00 0,08
C vitamini mg 4,5 3,7 5,4
L-askorbik asit mg 3,3 1,3 5,1
Tiamin mg 0,012 0,011 0,014
Riboflavin mg 0,013 0,011 0,015
Niasin mg 0,203 0,127 0,242
B-6 vitamini, toplam mg 0,038 0,024 0,071
Folat, gıda µg 6 3 8
A vitamini RE 7 4 13
Beta-karoten µg 81 53 160
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 29 7 78
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.