ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0017
Bilimsel isim :
Cynara scolymus
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 32 29 34
Enerji kJ 132 122 140
Su g 89,22 88,69 89,96
Kül g 0,77 0,74 0,87
Protein g 2,46 2,19 2,81
Azot g 0,39 0,35 0,45
Yağ, toplam g 0,20 0,18 0,22
Karbonhidrat g 2,62 2,24 2,95
Lif, toplam diyet g 4,74 4,50 4,88
Lif, suda çözünür g 0,24 0,16 0,53
Lif, suda çözünmeyen g 4,50 4,26 4,72
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 1,00 0,74 1,19
Fruktoz g 1,72 1,38 2,07
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 164 127 210
Demir, Fe mg 0,88 0,09 1,24
Fosfor, P mg 51 28 78
Kalsiyum, Ca mg 99 79 136
Magnezyum, Mg mg 55 40 81
Potasyum, K mg 425 315 543
Sodyum, Na mg 65 51 84
Çinko, Zn mg 0,53 0,29 0,71
C vitamini mg 9,6 9,2 9,9
L-askorbik asit mg 9,6 9,2 9,9
Tiamin mg 0,042 0,004 0,084
Riboflavin mg 0,040 0,018 0,062
Niasin mg 0,866 0,740 1,004
B-6 vitamini, toplam mg 0,078 0,052 0,110
A vitamini RE 4 3 8
Beta-karoten µg 53 37 95
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 73 15 220
K-1 vitamini µg 0,8 0,8 0,9
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.