ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.01.0017
Bilimsel isim :
Prunus salicina
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 54 33 85
Enerji kJ 224 140 357
Su g 85,52 77,61 91,21
Kül g 0,62 0,25 1,25
Protein g 0,16 0,06 0,26
Azot g 0,03 0,01 0,04
Yağ, toplam g 0,52 0,25 0,77
Karbonhidrat g 10,97 7,14 19,04
Lif, toplam diyet g 2,20 1,02 3,23
Lif, suda çözünür g 0,98 0,46 1,43
Lif, suda çözünmeyen g 1,23 0,57 1,82
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 7,59 5,47 9,33
Fruktoz g 3,72 1,45 5,56
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Sorbitol g 0,00 0,00 0,00
D-mannitol g 0,00 0,00 0,00
Ksilitol g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 7 3 14
Demir, Fe mg 0,12 0,02 0,20
Fosfor, P mg 20 9 27
Kalsiyum, Ca mg 8 4 12
Magnezyum, Mg mg 8 5 11
Potasyum, K mg 140 77 226
Sodyum, Na mg 3 1 6
Çinko, Zn mg 0,11 0,06 0,19
C vitamini mg 4,8 4,0 6,0
L-askorbik asit mg 4,0 1,1 4,9
Tiamin mg 0,009 0,004 0,014
Riboflavin mg 0,014 0,009 0,022
Niasin mg 0,333 0,222 0,425
B-6 vitamini, toplam mg 0,048 0,025 0,070
Folat, gıda µg 13 8 22
A vitamini RE 18 9 36
Beta-karoten µg 216 103 429
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 31 8 69
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.