ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.01.0020
Bilimsel isim :
Citrus paradisi Macf.
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 38 34 42
Enerji kJ 158 142 175
Su g 89,67 88,90 90,44
Kül g 0,33 0,29 0,35
Protein g 0,22 0,00 0,49
Azot g 0,04 0,00 0,08
Yağ, toplam g 0,18 0,09 0,35
Karbonhidrat g 8,01 7,16 8,46
Lif, toplam diyet g 1,59 1,45 1,83
Lif, suda çözünür g 0,29 0,13 0,41
Lif, suda çözünmeyen g 1,30 1,14 1,42
Sakaroz g 2,43 2,21 2,73
Glukoz g 2,02 1,59 2,67
Fruktoz g 2,20 1,82 2,80
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 8 7 8
Demir, Fe mg 0,10 0,10 0,10
Fosfor, P mg 14 9 19
Kalsiyum, Ca mg 28 21 35
Magnezyum, Mg mg 8 7 10
Potasyum, K mg 114 83 144
Sodyum, Na mg 3 3 3
Çinko, Zn mg 0,07 0,04 0,11
C vitamini mg 36,0 31,7 42,4
L-askorbik asit mg 35,4 31,6 41,1
Tiamin mg 0,030 0,014 0,043
Riboflavin mg 0,021 0,018 0,026
Niasin mg 0,308 0,269 0,343
B-6 vitamini, toplam mg 0,062 0,013 0,121
Folat, gıda µg 16 8 24
A vitamini RE 96 56 127
Beta-karoten µg 1157 675 1528
Likopen µg 2530 2129 2989
Lutein µg 39 35 44
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.