ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0020
Bilimsel isim :
Daucus carota
Yöresel isim :
Nantes havucu, Pürçüklü
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 37 32 40
Enerji kJ 153 135 169
Su g 89,07 88,28 90,20
Kül g 0,76 0,60 0,87
Protein g 0,89 0,70 1,09
Azot g 0,14 0,11 0,17
Yağ, toplam g 0,20 0,11 0,31
Karbonhidrat g 6,50 5,93 7,27
Lif, toplam diyet g 2,58 2,19 3,04
Lif, suda çözünür g 0,82 0,21 1,21
Lif, suda çözünmeyen g 1,76 1,45 2,67
Sakaroz g 3,48 1,92 6,20
Glukoz g 0,70 0,24 1,36
Fruktoz g 0,71 0,25 1,27
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 129 79 190
Demir, Fe mg 0,13 0,06 0,20
Fosfor, P mg 26 15 38
Kalsiyum, Ca mg 34 32 38
Magnezyum, Mg mg 20 17 25
Potasyum, K mg 279 239 325
Sodyum, Na mg 52 31 76
Çinko, Zn mg 0,15 0,09 0,20
C vitamini mg 5,2 3,1 8,0
L-askorbik asit mg 4,3 2,7 6,4
Tiamin mg 0,036 0,029 0,042
Riboflavin mg 0,026 0,019 0,032
Niasin mg 0,980 0,838 1,195
B-6 vitamini, toplam mg 0,093 0,006 0,134
A vitamini RE 624 386 829
Beta-karoten µg 7493 4627 9947
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 277 128 393
K-1 vitamini µg 3,6 2,6 5,4
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.