ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
09.01.0022
Bilimsel isim :
Ficus carica L.
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 70 67 77
Enerji kJ 293 281 322
Su g 80,88 79,23 81,67
Kül g 0,69 0,53 0,95
Protein g 1,33 0,65 3,10
Azot g 0,21 0,10 0,50
Yağ, toplam g 0,34 0,27 0,47
Karbonhidrat g 14,10 12,53 14,95
Lif, toplam diyet g 2,66 2,10 3,19
Lif, suda çözünür g 0,80 0,27 1,10
Lif, suda çözünmeyen g 1,86 1,65 2,09
Sakaroz g 0,00 0,00 0,02
Glukoz g 5,87 3,15 6,88
Fruktoz g 5,60 3,42 6,63
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 10 6 15
Demir, Fe mg 0,41 0,15 0,57
Fosfor, P mg 21 12 31
Kalsiyum, Ca mg 67 49 88
Magnezyum, Mg mg 24 12 33
Potasyum, K mg 202 119 247
Sodyum, Na mg 4 2 6
Çinko, Zn mg 0,19 0,09 0,28
C vitamini mg 2,1 1,3 3,3
L-askorbik asit mg 1,7 1,1 2,3
Tiamin mg 0,036 0,019 0,064
Riboflavin mg 0,038 0,025 0,051
Niasin mg 0,335 0,199 0,418
B-6 vitamini, toplam mg 0,174 0,031 0,488
Folat, gıda µg 8 2 13
A vitamini RE 11 9 13
Beta-karoten µg 134 109 157
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 84 45 123
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.