ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.02.0021
Bilimsel isim :
Spinacia oleracea
Yöresel isim :
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 20 20 20
Enerji kJ 85 85 85
Su g 92,16 92,16 92,16
Kül g 1,29 1,29 1,29
Protein g 2,88 2,88 2,88
Azot g 0,46 0,46 0,46
Yağ, toplam g 0,16 0,16 0,16
Karbonhidrat g 0,20 0,20 0,20
Lif, toplam diyet g 3,32 3,32 3,32
Sakaroz g 0,00 0,00 0,00
Glukoz g 0,00 0,00 0,00
Fruktoz g 0,00 0,00 0,00
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 110 110 110
Demir, Fe mg 1,51 1,51 1,51
Fosfor, P mg 54 54 54
Kalsiyum, Ca mg 132 132 132
Magnezyum, Mg mg 86 86 86
Potasyum, K mg 628 628 628
Sodyum, Na mg 44 44 44
Çinko, Zn mg 1,09 1,09 1,09
Selenyum, Se µg 0,0 0,0 0,0
C vitamini mg 19,7 19,7 19,7
L-askorbik asit mg 19,7 19,7 19,7
Tiamin mg 0,069 0,069 0,069
Riboflavin mg 0,175 0,175 0,175
Niasin mg 0,566 0,566 0,566
B-6 vitamini, toplam mg 0,160 0,160 0,160
Folat, gıda µg 184 184 184
K-1 vitamini µg 426,0 426,0 426,0
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.