ULUSAL GIDA KOMPOZİSYON VERİ TABANI
Türkomp Gıda Kodu :
08.01.0027
Bilimsel isim :
Cucurbita pepo
Yöresel isim :
Dolma-musakka kabağı
Azot Faktörü :
6,25
Yağ Dönüşüm Faktörü :
0,8000
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Bileşen Birim Ort. Ortalama Min.Minimum Maks.Maksimin
Enerji kcal 18 14 21
Enerji kJ 76 57 89
Su g 94,38 93,63 95,69
Kül g 0,59 0,33 0,78
Protein g 0,68 0,53 0,88
Azot g 0,11 0,08 0,14
Yağ, toplam g 0,24 0,10 0,41
Karbonhidrat g 2,48 1,86 3,38
Lif, toplam diyet g 1,63 1,24 1,97
Lif, suda çözünür g 0,73 0,56 0,93
Lif, suda çözünmeyen g 0,90 0,66 1,10
Sakaroz g 0,01 0,00 0,05
Glukoz g 1,07 0,78 1,35
Fruktoz g 1,00 0,64 1,38
Laktoz g 0,00 0,00 0,00
Maltoz g 0,00 0,00 0,00
Sorbitol g 0,00 0,00 0,00
D-mannitol g 0,00 0,00 0,00
Ksilitol g 0,00 0,00 0,00
Tuz mg 3 2 4
Demir, Fe mg 0,44 0,28 0,59
Fosfor, P mg 43 34 54
Kalsiyum, Ca mg 20 12 28
Magnezyum, Mg mg 20 15 27
Potasyum, K mg 245 188 300
Sodyum, Na mg 1 1 2
Çinko, Zn mg 0,31 0,25 0,39
C vitamini mg 14,9 11,6 18,6
L-askorbik asit mg 13,9 9,1 18,0
Tiamin mg 0,047 0,018 0,069
Riboflavin mg 0,039 0,028 0,046
Niasin mg 0,501 0,267 0,729
B-6 vitamini, toplam mg 0,071 0,049 0,087
A vitamini RE 10 4 24
Beta-karoten µg 125 51 286
Likopen µg 0 0 0
Lutein µg 235 13 582
K-1 vitamini µg 22,3 15,3 31,7
turkomp.gov.tr - Ulusal Gıda Kompozisyon Veri Tabanı Keprin Yazılım tarafından hazırlanmıştır.